Εκπαίδευση-Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΨΥΕ (ΑΒΕΚΤ 5.6), Υπηρεσία openABEKT

http://ekepsyelib.openabekt.gr/

 

 

 

 

To Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. είναι φορέας παροχής μέρους  της ειδικότητας ψυχιατρικής και παιδοψυχιατρικής. 

Παρέχει επίσης πρακτική άσκηση  σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας και άλλων συναφών ειδικοτήτων.

Η Επιτροπή  Εκπαίδευσης του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. διοργανώνει  ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους ειδικευόμενους ψυχιάτρους και τους ασκούμενους ψυχολόγους. Επιπλέον οργανώνει  εκπαιδευτικά σεμινάρια  για επαγγελματίες που απασχολούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας αλλά και για άτομα με ειδικό ενδιαφέρον (συγγενείς ασθενών, εκπαιδευτικούς κλπ). 

 

Το βιβλίο της κας Δέσπως Κριτσωτάκη για το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.

 Η κα ∆έσπω Κριτσωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή «Ψυχική ασθένεια και ψυχιατρική νοσηλεία. Κοινωνικές προσλήψεις και λειτουργίες της ψυχιατρικής και των ψυχιατρικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και τη Σκοτία των αρχών του 20ού αιώνα» στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ανάμεσα στο 2009 και το 2012 εργάστηκε σε δύο ερευνητικά προγράµµατα για την ιστορία του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, ενώ από το 2012 ως το 2014 ήταν µεταδιδάκτορας ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου  Strathclyde της Γλασκόβης. Στη συνέχεια συµµετείχε στο πρόγραµµα Θαλής «Μορφές δημόσιας κοινωνικότητας στην αστική Ελλάδα του 20ού αιώνα: σύλλογοι, δίκτυα κοινωνικής παρέμβασης και συλλογικές υποκειμενικότητες» ερευνώντας συλλόγους και φορείς για την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων στη μεταπολεμική Ελλάδα.